Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009

"Λυπόμαστε, πρέπει να καταστρέψουμε το ΜacBook σας"

Οι συνοριακοί έλεγχοι σπάνια καταλήγουν σε μια δυσάρεστη εμπειρία. Ωστόσο σε μερικές περιπτώσεις - όπως στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό ή και στα σύνορα του Ισραήλ - μπορεί να εξελιχθούν πολύ διαφορετικά από ότι θα περίμενε κανείς. Μια τέτοια περίπτωση αναφέρει η Αμερικανίδα Lily Sussmann στο blog της, κάνοντας λόγο για ένα συνοριακό έλεγχο στο Ισραήλ και για το πώς καταστράφηκε κατά τη διάρκεια αυτού το MacBook της.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της Αμερικανίδας blogger, Ισραηλινοί συνοριακοί φύλακες της ζήτησαν να ανοίξει τις αποσκευές της για να της κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο. Κατά τη διάρκεια της λεπτομερούς έρευνας, οι συνοριακοί φύλακες εντόπισαν μια εικόνα σε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που βρισκόταν στις αποσκευές και η οποία απεικόνιζε ένα γκράφιτι με το άστρο του Δαυίδ και τη λέξη Fuck. Η Sussmann τους εξήγησε ότι τράβηξε αυτή τη φωτογραφία μόνο επειδή τη βρήκε ενοχλητική.

Κάτι που, όπως φαίνεται από τα γεγονότα που ακολούθησαν, δεν έπεισε τους αστυνομικούς. Η Sussmann γράφει στο blog της ότι οι συνοριακοί φύλακες της ανακοίνωσαν ότι έπρεπε να καταστραφούν οι ύποπτες αποσκευές που κουβαλούσε. Λίγο αργότερα της παραδόθηκαν οι αποσκευές πυροβολημένες, μέσα στις οποίες υπήρχε και ένα MacBook.

Η blogger ελπίζει να αποζημιωθεί για τη ζημιά που της έγινε, ενώ την παρηγορεί το γεγονός ότι ο σκληρός δίσκος
του MacBook δεν έπαθε ζημιά και τα δεδομένα του δεν χάθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: