Τρίτη 27 Μαρτίου 2007

Άπλες πρακτικές για ελαχιστοποίηση των SPAM Mail

1. όταν προωθείτε ένα mail στους φίλους σας φροντίστε να βάλετε της διευθύνσεις τους στο πεδίο Bcc “blind carbon copy", και όχι στο “To” η “ CC” , Βάζοντας τις διευθύνσεις σε αυτό το πεδίο , οι παραλήπτες των email σας θα λάβουνε το email σας άλλα δεν θα δούνε τις διευθύνσεις των υπολοίπων παραληπτών.

Οπότε αν το email σας το παραλάβει
κάποιος κακόβουλος χρήστης (Spammer) δεν θα προσθέσει αυτές τις διευθύνσεις στην λίστα αποστολής του.
2. Φροντίστε κατά την προώθηση των email να σβήνετε τυχόν διευθύνσεις των προηγούμενων παραληπτών από το κείμενο του email και πολλές λοιπές πληροφορίες που προωθούνται μαζί με το email.
Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν αξία για τον παραλήπτη αλλά από εκεί αντλούνε οι spammers τις διευθύνσεις μας.
3. Μην απαντάτε και μην προωθείτε τα Chain Letters είναι όλα ψεύτικα. Συνήθως σας απειλούνε με κακοτυχία ή προσπαθούνε να σώσουνε ένα μωρό που υποφέρει από μία σπάνια ασθένεια που ποτέ δεν είχατε ακούσει ή σας ζητάνε την υπογραφή σας για να σωθούνε τα δάση του Αμαζονίου (μια φορά κάτι προσπαθούν να σώσουνε είτε χλωρίδα είναι είτε πανίδα).
Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος συλλογής
διευθύνσεων γιατί μας χτυπάνε στο φιλότιμο υποτίθεται (Δεν νοιάζεσαι ρε για το μωρό ή το δάσος ΝΤΡΟΠΗ σου) και λες τι κακό μπορεί να γίνει με το να το προωθήσω σε άλλους!!!
4. Αποφύγετε να απαντάτε στα SPAM mail
Κάποια SPAM mail σας δίνουνε την “δυνατότητα” υποθετικά πάντα να διαγράψετε το mail σας από την λίστα αποστολής τους!!! συνήθως σας ζητάει να γράψτε στο πεδίο Subject την λέξη Remove, Όταν απαντάτε αυτός είναι ένας τρόπος να ενημερωθούν οι spammers ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας είναι σε χρήση.
Είναι σαν σηκώνατε ένα πανό που λέει, «Διάβασα το sp
am mail σας. Παρακαλώ στείλετε περισσότερα."
5. Δημιουργήστε μια διεύθυνση «μίας χρήσης» (Gmail, Yahoo, MSN , IN.GR , FreeMail.gr) που μπορείτε να δώσετε όταν σας ζητηθεί από κάποια σελίδα για να κάνετε κάποια εγγραφή, ή ακόμα και να αγοράστε κάτι από κάποιο eshop.
Το προσωπικό email σας καλό είναι το γνωρίζουν μόνο οι συνεργάτες, πελάτες, φίλοι και η οικογένεια σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: